Verschillen iPhone 6 en iPhone 6S

Het duurt niet lang meer voordat Apple de nieuwe iPhone 6s zal presenteren en dat betekent dat de geruchtenmachine weer op volle toeren draait. Ondanks dat Apple nooit commentaar geeft op geruchten, zijn er genoeg aanwijzingen dat de iPhone 6s op alle fronten een beter toestel zal zijn dan de iPhone 6. In dit artikel besteden we aandacht aan de meest waarschijnlijke geruchten. Wat kunnen we zoal verwachten van de nieuwe iPhone?

  • Force Touch
  • Betere behuizing
  • Nieuwe A9-processor
  • Betere camera

Force Touch

Omdat de iPhone vorig jaar een compleet nieuw ontwerp heeft gekregen, zal Apple dit jaar hoogstwaarschijnlijk focussen op het verbeteren van de interne hardware. Een van de meest opvallende wijzigingen is dat de iPhone 6s met Force Touch, de nieuwe haptische feedback-technologie van Apple, uitgerust zal worden. Force Touch registreert niet alleen hoe het scherm aangeraakt wordt, maar ook hoe hard er op het scherm gedrukt wordt. De technologie werd dit jaar voor het eerst geïntroduceerd op de Apple Watch en lijkt nu dus ook zijn weg naar de iPhone gevonden te hebben.

Kennen we van de Apple Watch maar nu dus ook voor iPhone

Behuizing

Aan het uiterlijk van de iPhone 6s lijkt Apple op het eerste gezicht weinig te gaan veranderen, al is de behuizing op een aantal punten subtiel gewijzigd. Met de bendgate nog vers in het geheugen heeft Apple ervoor gekozen om de iPhone 6s uit een 60 procent sterkere aluminiumlegering te vervaardigen en de zwakke plekken in de behuizing, zoals de home knop en de knoppen aan de zijkant, extra te versterken. Dit – en de toevoeging van Force Touch – zorgt ervoor dat de behuizing van de iPhone 6s een minieme 0,2 millimeter dikker is dan die van de iPhone 6; het gewicht is verder niet veranderd. Waarschijnlijk zal de iPhone 6s ook in de nieuwe rose gold kleur verkrijgbaar zijn.

Interne hardware

Zoals elk jaar wordt ook de interne hardware van de iPhone onder handen genomen. Waar we dit jaar speciaal naar uit kunnen kijken, zijn de nieuwe A9 processor en de verbeterde cameramodule. Om te beginnen met de nieuwe processor: de A9 wordt gemaakt volgens een nieuwe productiemethode, waardoor meer transistors op dezelfde oppervlakte geplaatst kunnen worden. Dit moet zorgen voor meer prestaties en een lager energieverbruik. Of dit ook daadwerkelijk het geval is, kunnen we helaas pas zeggen als we een paar benchmarks op de telefoon hebben kunnen laten draaien.

Het echt interessante nieuws is de nieuwe camera in de iPhone 6s. Volgens sommige geruchten komt Apple met een systeem met twee cameralenzen waarmee foto’s van professionele kwaliteit gemaakt kunnen worden. Meer waarschijnlijk zijn echter de geruchten dat Apple een 12-megapixel camera zal introduceren voor de iPhone. Deze nieuwe camera moet in staat zijn om video in 4k op te nemen en daarnaast zijn de prestaties van de camera in situaties met slecht licht ook flink verbeterd.

Tot slot

Al met al lijkt het erop dat Apple met de iPhone 6s weer een succesnummer in huis heeft. De telefoon is op vrijwel alle fronten verbeterd ten opzichte van de iPhone 6 – de behuizing is steviger, de camera is weer verbeterd en natuurlijk is de telefoon opnieuw een stuk sneller dan zijn voorganger dankzij de nieuwe A9-processor. Met Force Touch brengt Apple tot slot een unieke feature naar de iPhone 6s – al zal het waarschijnlijk niet al te lang duren voordat de concurrentie met vergelijkbare technologie komt.

Op 8 september zullen we weten welke geruchten wel en niet kloppen. Tot die tijd houden we je hier natuurlijk op de hoogte van de nieuwste iPhone-ontwikkelingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *